Rynek fast foodów oraz cateringu zrewolucjonizował nowy trend. Producent opakowań proponuje nową rzecz. Chodzi o opakowania garmażeryjne nowej technologi. Dzięki nim główne placówki oraz ich ekspozytory nie będą musiały pakować posiłków w dodatkowe opakowania kartonowe.
Nowe pudła garmażeryjne cechuje rewolucyjna wręcz termoizolacja. Dzięki nowej technologi wykonania oraz nowoczesnym materiałom nowe opakowania według informacji producenta są wstanie przez ponad dwie godziny utrzymać wysoka temperaturę potrwa przy temperaturze na zewnątrz dochodzącej do minus dwudziestu pięciu stopni Celsjusza. Nie są ponadto wymaganie żadne inne termo torby ani kartony wykładane styropianem.
Mało tego. Oferowane opakowania są niewiele droższe od tych dotychczas stosowanych. Jeśli odejmiemy cenę kartonu styropianowego to cena wychodzi dokładnie ta sama co opakowań poprzedniej generacji. Ale to naprawdę nie koniec zalet. Nowe pudła są lżejsze od poprzednich i występują zarówno w formie jednorazowych opakowań jak i wielorazowych.